Baton Frupp jabłko bez glutenu Celiko, 10g

LOGISTYKA
Ilość w opakowaniu zbiorczym
25
Jednostka podstawowa
szt
Kod CN
20086039
Kod kreskowy
5900038003019
Gramatura
10g
Okres przydatności do spożycia
Data przydatności do spożycia:
2022-12-24
OPIS PRODUKTU

Baton Frupp jabłko bez glutenu Celiko, 10g

Baton Frupp jabłko nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika. Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze, na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom. Liofilizowany baton nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.

Składniki:
jabłka (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny

Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1530kJ/361kcal
Tłuszcz 0,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 85g
w tym cukry 73g
Błonnik 7,1g
Białko 1,5g
Sól* 0,2g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Alergeny:
Produkt może zawierać śladowe ilości dwutleneku siarki.

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Producent:
Celiko
św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Polska

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie. Jeżeli zauważysz błąd na karcie produktu, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia na stewiarnia@stewiarnia.pl
by SolEx B2B